Rødkålshoveder

Rødkål

Rødkål er smukt, smager skønt og så er den ganske gavnlig for dine bryster.

10. januar 2011 af I FORM

Rødkål skal især fremhæves for sin evne til at beskytte mod brystkræft – muligvis i kraft af et stort indhold af kålens bitterstof, glucosinolat. En undersøgelse har påvist, at kvinder, der spiser meget rødkål, har 50 pct. nedsat risiko for at få brystkræft i forhold til kvinder, der ikke rører den smukke kål. De plantestoffer, der opstår, når bitterstofferne i rødkålen nedbrydes i kroppen, menes at hindre kræftceller i at dele sig.

Sådan smager rødkål bedst

Bland strimler af rå rødkål med appelsiner, rosiner og fede kerner eller nødder. Du får en fin og velsmagende rødkålssalat, der smager skønt til alt fra kalkunfrikadeller til oksemørbrad.

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...