Kender du moringablade?

Moringablade slår mange madvarer på flere parametre. Bl.a. indeholder de 9 gange mere protein end yoghurt!

7. marts 2016 af Michelle Kristensen

Moringabladenes sunde CV bliver svært at overgå. De indeholder 9 gange mere protein end yoghurt, 10 gange mere A-vitaminend gulerødder, 15 gange mere kalium end bananer, 17 gange mere kalk end mælk og 25 gange mere jern end spinat. 9 essentielle aminosyrer, 27 vitaminer og 46 antioxidanter. 

Moringatræet vokser i Afrika, Indien og Thailand. Det kaldes også for peberrodstræ, fordi smagen minder lidt om peberrod. Man kan spise forskellige dele af det. Roden har været brugt i folkemedicinen i tusindvis af år og kan bl.a. anvendes i sovs på samme måde som en peberrod.

Bladene kan tilberedes ligesom spinat eller tørres og puttes i forskellige retter. De fleste næringsstoffer sidder i bladene, og dem kan man købe tørrede og pulveriserede. Pulveret kan fx puttes i smoothies, pestoer og guacamole og andre grønne retter.

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...