Hvidkål

Hvidkål

Hvidkålen er fuld af sund bitterhed, så spis løs.

9. oktober 2015 af I FORM

Vi har lært, at hvid mad ikke indeholder så mange sunde plantestoffer, da disse ofte sidder i farven, men lad dig ikke narre af hvidkåls navn og kulør. Som du kan smage, er kålen fuld af de sunde bitterstoffer, der kan redde dig fra kræft og hjerte-kar-sygdom. Herudover kan hvidkål bryste sig af at mætte rigtig godt for et ganske lavt kalorieindhold. 150 gram hvdikål er desuden nok til at dække dit dagsbehov for C-vitamin.

Sådan smager hvidkål bedst

En mager stuvning er en fin måde at få hvidkål på. Alternativt kan du pakke kødfars eller fisk ind i blade fra kålen og give pakkerne en tur i ovnen. Den allerbedste anvendelse af hvidkål er dog som råkostsalat. Her bevarer du flest mulige af hvidkålens sunde stoffer.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...