Løg og hvidløg sænker kræftrisikoen

Det viser en undersøgelse med mere end 520.000 deltagere fra 10 europæiske lande.

5. maj 2010 af I FORM

Synes du, at løg og hvidløg er helt uundværlige i den daglige madlavning? Helt fint, for kun 10 g menes at være nok til at beskytte dig effektivt mod mavekræft, som er den fjerdehyppigste kræftform i verden. Mere skal der ikke til for at nedsætte din risiko med 30 pct. Og det spiller i denne forbindelse ingen rolle, hvordan du tilbereder løg og hvidløg, siger forskerne.

Det viser en undersøgelse med mere end 520.000 deltagere fra 10 europæiske lande, den hidtil største af sin art. Det er ikke første gang, at forskerne peger på en forbindelse mellem løg og nedsat kræftrisiko. Tidligere på året påviste amerikanske forskere, at ekstrakt fra løg hæmmer væksten af lever- og tarmkræftceller.

Derfor er løg så sundt

Både løg og hvidløg bliver generelt betragtet som meget sunde råvarer. Løg indeholder især antioxidanten quercetin, som beskytter mod blodpropper og kræft. Hvidløg indeholder et svovlholdigt stof, alliin, der omdannes til allicin, når løget presses eller skæres ud. Allicin bekæmper åreforkalkning, sænker lodtrykket og beskytter mod blodpropper og kræft.

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...