Håndfuld med bær
© colourbox

Stil din sukkertrang med bær

Det er ikke altid lige sundt for din mave at proppe sig med frugt. Derfor anbefaler mange kostkonsulenter, at du erstatter noget af dit frugtindtag med bær.

23. august 2016 af Irene Brøndum
“Sødet med frugtsukker” lyder i manges ører næsten sundt. Derfor er flere og flere producenter begyndt at søde produkter som marmelade og færdigretter med for eksempel æblesaft. Men meget tyder på, at frugtsukker (også kaldet fruktose) er mindst lige så dårligt som almindeligt sukker, der i øvrigt består af 50 procent fruktose. Nogle mener endda, at fruktose er værre, fordi det omsættes i kroppen på en måde, der belaster leveren og gør os mindre mætte.

Problemet opstår ikke, når vi spiser et stykke frisk frugt, hvor frugtsukkeret kommer i relativt begrænset mængde og er pakket ind i sunde fibre. Men når vi bæller juice og smoothies og skamspiser energibarer baseret på tørret frugt, har vi balladen. Bær adskiller sig fra andre frugter ved at have et enormt højt indhold af både kostfibre og antioxidanter, som favoriserer de gode tarmbakterier.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...