Kvinde tager bid af brød
© colourbox

Sådan påvirkes din krop af gluten

Hvidt hvedebrød har længe været en udskældt madvare... Og med god grund. Læs her, hvordan din krop påvirkes af gluten.

23. august 2016 af Irene Brøndum
Forskerne har gluten i søgelyset og mistænker det for at have en negativ indvirkning på sammensætningen af tarmbakterierne. Teorien er, at gliadin, som er et protein, som findes i det inderste af blandt andet hvedekorn, kan medvirke til at nedbryde tarmslimhinden, så skadelige stoffer lettere trænger ud i dit blod. Det sætter fut i en inflammation i dit indre, der øger din risiko for livsstilssygdomme og overvægt.


Guide: sådan spiser du glutenfrit

Farvel til gluten betyder også et farvel til almindeligt brød og pasta, men også til pizza, panering, knækbrød, kiks og kager. I stedet kan man blandt andet spise glutenfrie havregryn, quinoa, ris, kartofler og boghvede.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...