Kvinder tænker på avocado
© Colourbox

Sådan opbevarer og modner du en avocado

Har du flere dage, én dag eller bare 10 minutter, før din umodne avocado skal serveres? Så får du her 6 tricks til, hvordan du skal opbevare din avocado, så den er klar, når DU skal bruge den.

19. januar 2017 af Cecilie Dumanski

Hemmeligheden bag avocadoer 

Avocadoen kan være lidt af et mysterium. Enten er den alt for hård til at spise og ellers er den så brun, at den kan ryge direkte i skraldespanden. Heldigvis har vi samlet nogle nyttige tricks, der modner din avocado, så den er klar, når DU skal bruge den.

Mere end 7 dage

Skal du først bruge din avocado om lang tid? Og vil du gerne undgå at den bliver brun og kedelig? Så smid den i fryseren!

Se her, hvordan du gør

Avocadoens tekstur vil dog ændres ved en tur i fryseren, og derfor anbefaler vi, at du bruger den optøet avocado i en lækker guacamole eller en sund chokolademousse.

7-2 dage

En avocado holder i gennemsnit 7-2 dage afhængig af, hvor moden den er. Og det bedste sted at opbevare avocadoen er i en skål på køkkenbordet.

Så nemt tester du, om avocadoen er moden:

  • Fjern den lille stilk i toppen

  • Falder den let af og er avocadoen grøn indenunder, så er den moden

1-2 dage

Har du to eller bare én dag til at modne din avocado? Så læg den umodne avocado i en pose med en moden banan eller et overmodent æble. Bananen og æblet udskiller ethylen, som sætter skub i avocadoens modningsproces.


Du kan også modne en mango på samme måde. Og med en moden mango og avocado kan du lave et hav af sunde og tropiske salater.

Én dag

Troede du, at din avocado var klar til brug? Og har du derfor delt den umodne avocado i to? Så kan du stadig opbevare den, uden den bliver uspiselig.

Sådan gør du:

  • Dryp citronsaft på hver halvdel

  • Luk halvdelene sammen igen

  • Rul avocadoen i husholdningsfilm eller en lufttæt beholder

  • Læg den i køleskabet

  • Smagstest den efter en stund i køleskabet

10 minutter

Er gæsterne på vej? Og er avocadoen stadig ikke klar til brug? Så put den i ovnen. Varmen speeder nemlig modningsprocessen op.

Sådan gør du:

  • Pak avocadoen ind i sølvpapir, mens den stadig har skræl på.

  • Kom den i ovnen i 10 minutter* ved ca. 100 grader.

*Er avocadoen en virkelig hård fætter, kan det være, den skal have lidt længere end 10 minutter

30-60 sekunder

Kan det kun gå for langsomt med at få avocadoen moden? Så giv den 30-60 sekunder i mikroovnen ved høj varme.

Smagen kan ændre sig lidt, når du varmer avocadoen op, men skal du fx bruge den til guacamole, gør det ingen forskel.

I FORM anbefaler
På I FORM Kostdagbog finder du inspiration til slankeopskrifter, og du får samtidig stor forståelse for din kost og kaloriesammensætning. 

Prøv I FORM Kostdagbog 5 dage gratis

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...