Gryde med kogende vand
© iStock

Drik vandet fra denne kogte grøntsag og tab dig

Det er nok de færreste af os, der drikker det overskydende vand, når vi har kogt grøntsager, men nu viser forskning, at det kan være en god ide, hvis man vil tabe sig.

12. december 2016 af Anna Sjøstrøm

Det lyder ikke synderligt tiltalende, men okay, hvad gør man ikke for at tabe sig på en let og simpel måde? Og dette her trick er tilmed økonomisk og miljøvenligt.

Næringsrigt kartoffelvand

Mange af os har forsøgt os med alverdens diæter og superfoods, der skulle hjælpe os til vægttab. Men det er nok de færreste af os, der har prøvet at drikke det overskydende vand fra kogte søde kartofler som en del af en slankekur. Og det lyder da også utroligt, men ikke desto mindre har et hold forskere fra Japan fundet en sammenhæng mellem at drikke det overskydende vand og vægttab. De japanske forskere fandt frem til resultatet ved at fodre to grupper af mus med fedtholdig mad, hvoraf den ene gruppe desuden fik peptid fra søde kartofler - opstår ved nedbrydningen af proteiner i vandet under kogeprocessen.

Effekt på vægttab, fedtvæv og kolesterol

Efter 28 dage blev musene vejet, og deres levermasse samt fedtvæv blev målt. Resultaterne viste, at de mus, der havde fået peptid fra søde kartofler havde markant lavere kropsvægt, kolesterol og triglycerin. Meget tyder altså på, at det overskydende vand fra kogte søde kartofler har en positiv effekt på vægttab, fedtvæv og andre faktorer. Forskerne mener, at denne viden om det proteinholdige kartoffelvand kan bruges til andre behov, og dermed kan være godt for miljøet, industrien og formentlig også helbredet. Indtil videre er det i hvert fald værd at prøve, hvis man vil tabe sig!


Få en lækker Kari Traa træningstrøje + 4 numre af I FORM til kun 149 kr.

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...