Kvinde sætter fisk i ovnen
© colourbox

Derfor skal du bytte kødet ud med fisk

Hvis du vil trimme topmaven, skal du lige overveje det en ekstra gang, før du sætter bøf på menuen. Dine tarme vil takke dig for det.

23. august 2016 af Irene Brøndum
Kød fra firbenede dyr fremmer tarmbakterier, som kan forvandle et stof i kødet, der hedder l-carnitin, til skadelige stoffer. Fisk er derimod guf for tarmbakterierne. Svenske forskere har lavet museforsøg, hvor de gav gnaverne enten svinefedt eller fiskeolie. Undersøgelsen viser, at svinefedtet fremmer væksten af bakterier, som er knyttet til inflammation, hvorimod fiskeolie øger mængden af bakterietyper, som er kendt for at forbedre sukkeromsætningen og regulere vægten.


Varier gerne dit indtag af fisk, så du får både magre og fede typer.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...