Kvinde spise slik
© iStock

Derfor er det godt at spise slik

Det lyder næsten for godt til at være sandt. Men den en god nok - det ER faktisk godt at spise slik.

14. februar 2017 af Anja Bruneskjold

I disse tider kan det være svært at forsvare, at der faktisk findes noget som helst sundt ved slik.

Men det gør der heldigvis.

En australsk forsker har i hvert fald fundet en sammenhæng mellem glukosen, altså, sukkeret i slik, og en forbedret selvkontrol hos mennesker, der spiser slik.

Helt praktisk kan man altså påstå, at glukosen fungerer som en slags maskine for et menneskes selvkontrol, så det på den måde har lettere ved fx at kunne modstå og klare ellers pressede situationer eller lignende.

Den australske forsker er nu ikke helt overbevist af sine egne resultater, fordi han mener, at det i meget høj grad handler om, hvilket miljø du lever og trives i.

Og derudover kan man ikke bare spise uanede mængder slik, uden at det har en negativ betydning for både helbred og sundhed. Forskeren vil egentlig gerne lave endnu flere undersøgelser på området. Problemet er bare, at det er svært at finde forsøgspersoner, der er villige til at spise den mængde slik, som forsøget kræver.

Nå, det så er sagt, er denne nyhed den perfekte undskyldning for liiiiiige at besøge bland-selv-butikken lidt oftere. Juhuuu!

I FORM anbefaler
På I FORM Kostdagbog finder du inspiration til slankeopskrifter, og du får samtidig stor forståelse for din kost og kaloriesammensætning. 

Prøv I FORM Kostdagbog 5 dage gratis

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...