sprøde, røde æbler på et plankebord
© Colourbox

Derfor bliver du mere sulten af at spise æbler

Kender du følelsen af at blive ekstra sulten, når du har spist et æble? Så læs med her - der findes faktisk en god forklaring!

15. marts 2016 af Anja Bruneskjold

Selvom det måske virker skørt, at man kan blive mere sulten af at spise æbler, så findes der faktisk en helt naturlig forklaring.

Egentlig burde det høje fiberindhold i æbler give dig følelsen af at være mæt. Men mæthedsfølelsen afhænger af syreindholdet i det enkelte æble. Og jo mere surt et æble smager, jo mere sulten bliver du. Det er altså frugtsyren i æblet, der stimulerer appetitten og kan give dig en fornemmelse af at være sulten.

Et æble er ellers genialt som sund formiddags- eller eftermiddagssnack. Det høje indhold af fibre og vand fylder i maven, så du netop ikke føler dig sulten, men i stedet kan klare dig til enten frokost eller aftensmad. Derudover giver æbler dig det perfekte skud energi, når du skal have styr på blodsukkeret.

Hvis din sult øges, når du spiser æbler, vil du højst sandsynligt opleve det samme, når du spiser grapefrugter, appelsiner eller andre citrusfrugter. De kan med deres høje syreindhold nemlig også være med til at gøre dig ekstra sulten. Bananer er med sit meget lave syreindhold derfor en rigtig god erstatning, hvis du vil stille sulten og samtidig holde blodsukkeret stabilt.

I FORM anbefaler
Hvad enten du ønsker at tabe dig eller holde en stabil vægt, er I FORM Kostdagbog et ideelt redskab, til at skabe overblik over din kost og holde styr på dit daglige kalorieindtag. 

Prøv I FORM Kostdagbog 5 dage gratis - og få overblik over dit daglige kalorieindtag

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler