Kvinde viser sin mave
© i Stock

De største fejl, du laver, når du gerne vil have en sund mave

Vi begår alle disse fejl, når vi fx har ondt i maven. Du gør med garanti også! Tjek bare disse 3 ting!

27. august 2017 af Anja Bruneskjold

Begår du også disse 3 fejl? Vi gør! For der er bare nogle ting, vi har hørt, er rigtig godt for både maven og tarmene, hvis vi fx har mavepine, eller bare gerne vil være sunde. Der er fødevarer og dumme vaner, du i den grad bør undgå. Vi har samlet de 3 største syndere, som de fleste af os begår, når vi forsøger at være sunde. Se bare her!

1. Du spiser yoghurt

Det er måske én af de allerstørste fejltagelser, som vi alle laver. De fleste yoghurt-produkter er nemlig spækket med sukker, og folk spiser det for at få godt med sunde probiotika-bakterier. Problemet er bare, at sukkerindholdet ofte er så stort, at det slet ikke kan svare sig. Sørg for at vælge en neutral og meget sukkerfattig version, hvis du vil have gavn af de sunde bakterier.

2. Du spiser, når du er stresset

Din mad bliver ikke fordøjet nær så godt, hvis du er presset - eller indtager din frokost, mens du er på farten. Når vi er stressede, leder kroppen nemlig blodgennemstrømningen væk fra maven, og så er maden meget længere tid om at blive fordøjet. Derudover stiger kortisol-niveauet også, når vi er stressede. Og så får vi automatisk lyst til usunde snaks, slik og sukker.

3. Du spiser for mange rå grøntsager

Det lyder måske sundt. Men for mange mennesker resulterer det i en enzym-reduktion. Og så er det altså svært at fordøje de rå grøntsager. Faktisk kan det ende med, at du bliver virkelig oppustet og får dig en meget slem mavepine.

I FORM anbefaler
Hvis du vil af med dit overskydende fedt fra maveregionen, anbefaler vi dig at bruge I FORM Kostdagbog. Her får du overblik over dit daglige kalorieindtag, samtidig med at du bliver guide mod et sundt vægttab. 

Prøv I FORM Kostdagbog 5 dage gratis - og få overblik over dit daglige kalorieindtag

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...