yoghurt, banan og papaya
© Colourbox

6 madvarer, der reducerer oppustethed

Har du ofte luft i maven? Prøv fx at spise disse 6 madvarer, hvis du vil undgå at blive oppustet!

11. februar 2016 af Anja Bruneskjold

Hvis du er én af dem, der ofte oplever at blive oppustet, når du har spist, bør du måske tage et kig på disse 6 madvarer. De har nemlig ry for at reducere oppustethed og luft i maven.

Agurk

Agurken er sprængfyldt med antioxidanter, der reducerer væskeophobninger og oppustethed i maven. Det saftige grøntsag er altså ikke kun et vidundermiddel mod mørke rande og hævelser under øjnene.

Yoghurt

I yoghurten er det mælkesyrebakterierne, der er det væsentlige. Mælkesyrebakterierne findes også naturligt i vores tarmsystem og er med til at holde fordøjelsen på rette kurs, så vi undgår at blive oppustede.  

Papaya

Den tropiske frugt indeholder enzymer, der bl.a. hjælper mod forstoppelse og oppustethed. Enzymerne minder om kroppens egne, og bliver fx i Sverige brugt som erstatning for kroppens egne fordøjelsesenzymer.

 

Læs også: Slip af med oppustet mave

Bananer

Udover at være propfyldt med fibre indeholder bananer også masser af kalium, som kan reducere den oppustethed, du kan få efter at have spist særligt salt mad.

Pebermynte

Hvis du gerne vil undgå forstoppelse og en oppustet mave, kan pebermynte være din løsning. En kop pebermyntete virker beroligende på maven og gør dig derved mindre oppustet.

Som bonus har pebermynte også en rensende effekt på din hud.

Fennikel

Med sit høje indhold af fibre er fennikelen genial, hvis du har problemer med fordøjelsen og generel oppustethed. Og ikke nok med at den smager skønt af lakrids, så renser den ovenikøbet kroppen for overskydende væske og giftstoffer.

Du kan læse flere tips til, hvordan du skifter din oppustethed ud med en flad mave her: 
8 grunde til at mavedellen ikke forsvinder.

Få flere fibre ind i din hverdag

Vi kender det vist alle; en frugtskål kan sagtens stå på bordet i uendelige tider uden at blive rørt. Men hvis man derimod laver et fad med udskåret frugt og grøntsagsstave, så ryger det lynhurtigt. Derfor får du lige nu en Cutter & Slicer sammen med to numre af I FORM for kun kr. 49,- + porto. Så kan du nemlig nemt skrue op for indtaget af frugt og grønt hjemme hos jer - og ikke mindst skære ned på de usunde alternativer, som vi alle ofte forfalder til.

Med Cutter & Slicer kan du hurtigt og nemt skære grøntsager og frugter ud i både flotte og mundrette stykker. Redskabet kommer med et hav af forskellige blade, der passer til alle former for frugt og grønt. Efter brug kan du blot smide redskabet i opvaskemaskinen, så du slipper for besværlig rengøring. 

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler