Kvinde snitter grøntsager i et køkken

Vil du gerne spise mere grønt? Så er der gode tips til dig lige her.

© iStock

6 køkkentricks, der gør det nemmere at spise sundt

Få tips til både din smoothie, salat, aftensmad og dessert.

10. februar 2017 af Inge Eriksen

1. Hav smoothiepakker i fryseren

Er du vild med smoothies, er der tid at spare med små portionsposer i fryseren.

Put de bær, frugter, grøntsager og bær i passende stykker i hver sin frysepose, og skriv så på posen, hvad der skal tilsættes, fx. 1 dl skyr og 1 dl mælk.

2. Put avocado i alt!

Ok, ALT er måske en overdrivelse, men avocado kan gøre de fleste retter både sundere og lækrere. 

Avocado er en god erstatning for smør og ost, og giver god smag, en lækker cremet konsistens, sundt fedt og mættende kostfibre.

Få masser af lækre opskrifter med avocado her!

3. Opbevar salaten smart

Opbevar salaten smart, så du sikrer, at den altid er frisk, når du skal bruge den. 

Del salatbladene op i 4-5 fryseposer, pust luft ned i poserne, til de er spilet ud, og luk så poserne. Opbevar dem på køl.


4. Erstat pasta med grønt

Drop pasta, ris og nudler og erstat dem med strimlede eller revne grøntsager. Gulerødder, sqush, blomkål og spidskål er gode erstaninger. 

Du sparer dig selv for stivelse og kalorier, og vinder kostfibre, vitaminer og mineraler.

5. Prop bønner i din dessert

Tørrede bønner er spækket med proteiner og kostfibre, og er gode i salater, gryderetter og supper. Men vidste du, at du også kan bruge dem i desserter? 

På nettet kan du finde masser af lækre opskrifter, fx. brownies eller chokolademousse med sorte bønner.

6. Vælg græsk

Vil du spare kalorier, så drop olie, mayo, smør og fløde, og erstat det med græsk yogurt med 2 pct. fedt. Yogurt er en glimrende erstatning i langt de fleste tilfælde, og som bonus får du kalcium og protein. 

En sundere hverdag uden ekstra arbejde

Rigtig mange af os elsker både grøntsager og frugt. Alligevel kan det være svært at finde både tid og overskud i hverdagen til at få skåret de sunde snacks ud. Hos I FORM vil vi gerne gøre det nemt for dig at leve sundt, så lige nu får du en Cutter & Slicer sammen med to numre af I FORM for kun kr. 49,- + porto.

Så kan du både nemt og hurtigt skære lækre stykker frugt og grønt ud og opbevare dem i boksen i køleskabet. På den måde har I altid sunde snacks lige ved hånden.

Med Cutter & Slicer kan du skære grøntsager og frugter ud i flotte og mundrette stykker. Cutter & Sliceren kommer med et hav af forskellige blade, der passer til alle former for frugt og grønt. Efter brug kan du blot smide redskabet i opvaskemaskinen, så du slipper for besværlig rengøring.

I FORM anbefaler
Hvad enten du ønsker at tabe dig eller holde en stabil vægt, er I FORM Kostdagbog et ideelt redskab, til at skabe overblik over din kost og holde styr på dit daglige kalorieindtag. 

Prøv I FORM Kostdagbog gratis her

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvor ofte spiser du kød?


I FORM anbefaler