Honning
© iStock

3 overraskende madvarer, du ALDRIG må spise rå

Fra nu af er det slut med at spise disse madvarer rå. Det er nemlig ikke særlig sundt for dig, og du kan faktisk ende med at blive rigtig syg.

22. februar 2017 af Anja Bruneskjold

Du har sikkert lært, at råd kød og dej, er noget af det, du skal holde dig langt væk fra, hvis du vil undgå at blive syg. Men det betyder altså ikke ikke, at du kan spise grøntsager og andre madvarer, der indeholder naturlige giftstoffer og andet, som er dårligt for din mave. Hvis du er rigtig uheldig, kan du nemlig ende med at blive alvorlig syg.

1. Kartofler

Det er ikke fordi, en rå kartoffel er superlækker at spise. Men derudover kan den faktisk give dig voldsomme fordøjelsesproblemer, hvis ikke du tilbereder den.

2. Bønnespirer

Mums, vi elsker bønnespirer! Og normalt spiser vi dem rå i en salat. Men faktisk er der risiko for, at disse spirer er fyldt med både salmonella, kolibakterier og listeria.

Her er det altså VIRKELIG vigtigt, at du vasker dine bønnespirer grundigt, hvis du vil undgå at blive alvorlig syg.

3. Røde kidneybønner

De er næsten ikke til at spise u-tilberedte. Men HVIS du gør det, så risikerer du altså at blive ramt af en meget smertefuld og voldsom diarré og kvalme. Bønnerne er fyldt med gift, som udskilles i det øjeblik, de bliver kogt (lad dem koge i ca. fem timer, hæld vandet fra - og lad dem koge i yderligere 30 minutter i nyt, friskt vand).

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...