kvinde med pulsur, træning

Spis rigtigt på dage med intervaltræning

Når du skal træne intervaller, er det afgørende at spise noget, der giver dig masser af energi og overskud til din træning.

17. marts 2016 af Martin Kreutzer

Fokus på dage med intervaltræning

Det gælder om at skabe maksimal energi og overskud til intervaltræningen og om at sikre den bedst mulige restitution i de efterfølgende timer.

Du kan træne dine intervaller fx kl. 17.00-17.45 med en løbetur med hårde intervaller, men du kan også sagtens træne dine intervaller på fx cykel eller på romaskine.

Sådan skal du spise

  • Morgenmad
    2-3 dl blanding af græsk yoghurt, 10 %, og skyr, som du rører 75 g friske eller frosne bær i. Top med et par skefulde fiberdrys.
  • Frokost kl. 11.30
    Undgå røgede madvarer, som godt kan genere, når du skal træne. Grove kåltyper kan ligeledes give uro i maven. Snup istedet en lun ret med dampede eller stegte grønsager, lys fisk eller fjerkræ samt lidt ris eller kartofler.
  • Eftermiddag kl. 14.30
    En rødbedesmoothie/juice af 300 g rødbede, 1 æble samt lidt citronsaft og -skræl. Ud over at løfte blodsukkeret, har rødbeden vist sig at kunne øge kroppens evne til at udnytte ilt. Det betyder, at du kan fyre den ekstra meget af under intervallerne.
  • Aftensmad kl. 18
    Er der en dag, hvor du skal nyde spaghetti, lasagne eller pizza, er det i dag, for de mange kulhydrater vandrer lige ned i muskeldepoterne i stedet for at sende blodsukkeret til tops og overskudskalorierne ned i mavens fedtdepoter.
  • Sen aften
    Du fremmer restitutionen ved at få noget mejeriprotein inden sengetid. Du kan fx røre en dip af skyr, salt og peber. Dypper du grøntsager i dippen, er det perfekt, men grissinistænger går også an.

...
I FORM anbefaler

På I FORM Kostdagbog finder du mere end 700 sunde opskrifter, som inspirerer til kalorielette opskrifter og hjælper dig til en sundere livsstil.

Prøv I FORM Kostdagbog 5 dage gratis 

 

Sådan får du succes med dit løb

Måske er du interesseret i...