Fuldkornspasta på hvid baggrund
© iStock

Sådan skal du spise to dage før et løb

To dage før dit løb skal du tanke op på kulhydraterne og gå tidligt i seng, så du er klar til den store dag!

27. april 2016 af Martin Kreutzer

Gå tidligt i seng

Få hvilet ud, så du har overskud til at modstå en urolig nattesøvn i morgen, hvor konkurrencenerver måske forstyrrer din søvn. Dagens sene måltider indeholder flere råvarer, som er rige på melatonin, hormonet, som hjælper os med at falde i søvn.

Gå tidligt i seng, slå vækkeuret fra, og sov igennem. Det sikrer, at hjernen er maksimalt restitueret, hvilket gavner din koncentration under løbet. Forskning viser, at du sagtens tåler en lidt forringet natte­søvn dagen op til et løb, hvis du er udhvilet i forvejen. 

Sådan skal du spise 2 dage før et løb

  • Morgenmad: I dag får kulhydratopfyldningen et sidste skud. Start med en portion hirse-, byg- eller havregrød med mælk og lidt akaciehonning på toppen. Drik et krus te.

  • Formiddag: Snup en skive groft brød med ost og syltetøj. Drik 2 dl væske til.
  • Frokost: Medbring en portion af gårsdagens rødkålssalat, og spis et lækkert stykke laks til. Drik et stort glas vand (min. 3 dl).
  • Eftermiddag: En smoothie af 2-3 æbler, et par gulerødder, 10 gram ingefær og 2 dråber olivenolie. Det fylder kulhydrat­depoterne og dæmper en eventuel inflammation i led og sener.
  • Aften: Flere kulhydrater - fx i form af hjemmelavet pizza eller lasagne. Brug fuldkornsmel/pasta, og spis en grøn salat med stykker af avocado til. Drik et stort glas vand (min. 3 dl).
  • Sen aften: Frugtsalat af en masse frugt i tern vendt med 2 dl græsk yoghurt, 10 %. Smag til med vanilje, og drys med hakkede valnødder og lidt mørk chokolade. Drik koffeinfri kaffe til.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...