Kakao indeholder superstof

Kakao i ren form kan sænke risikoen for at få kræft, diabetes, hjertetilfælde samt slagtilfælde med op til 90 pct.

4. april 2010 af I FORM

Et regelmæssigt indtag af kakao i ren form - og jo mere, jo bedre - kan sænke risikoen for at få kræft, diabetes, hjertetilfælde samt slagtilfælde med op til 90 pct. Og det kan det pga. et superstof, som den amerikanske kakaoforsker Norman Hollenberg har opdaget i kakaoen.

Stoffet er et flavonoid, der hedder epicatechin, og det findes også i chokolade, te, vin, frugt og nogle bær - eksempelvis tranebær. Desværre smager epicatechin meget bittert, og derfor fjernes det fra en del af den kakao, der bruges til at lave chokolade af. Og det er en stor fejl, slår Hollenberg fast.

Der er mest epicatechin i kakao fra Syd- og Mellemamerika.

Kakaoens andre sunde stoffer


  • Theobromin og koffein: Kvikker dig op.

  • Kakaosmør: Indeholder hjertevenlige olier og svært fordøjeligt fedt, der bl.a. mætter godt.

  • Antocyaniner, catechiner og andre plantestoffer: Styrker dit immunforsvar.

  • Tryptophan: Gør dig glad.

Sunde ambitioner for 2018? Hjælpen er her!

Måske er du interesseret i...

Hvilken distance drømmer du om at løbe i år?


I FORM anbefaler