Hvor længe kan grøntsager opbevares?

Vitaminer går tabt, når grønsager opbevares for længe. Det samme gælder grønsagernes naturlige indhold af antioxidanter. Også de ødelægges langsomt af luftens ilt.

22. november 2008 af I FORM

Nogle få dage:

Kortest holdbarhed har broccoli, blomkål, hovedsalat, champignon, østershatte og tomater. Her kan holdbarheden
være nogle få dage.


1-2 uger:

Regn med en holdbarhed på 1-2 uger, når det drejer sig om rosenkål, grønkål, spidskål, iceberg-salat, julesalat, porrer, majskolber, agurk, aubergine, courgette, avocado,
bladselleri og peberfrugt.


2-4 uger:

For de følgende grønsager er holdbarheden længst, mellem 2 og 4 uger:
Kartofler, gulerødder, selleri, pastinak, skorzonerrod, persillerod, rødbeder, hvidkål, rødkål, savojkål
og løg.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...