Mød yoga-instruktøren

Erik Persson er yogainstruktør og gæsteblogger på I FORM.

24. september 2014

Erik Persson er Bikram Yoga-instruktør og underviser omkring 300 elever om ugen i Sverige og Danmark.

Til forskel fra mange andre topatleter har Erik Persson ingen typisk idrætsbaggrund. Som barn spillede han fodbold og i teenageårene var han optaget af kampsporten kuksool hapkido, inden turnélivet med bandet Suma tog over de næste ti år. Da han begyndte til yoga, var det netop for at få mere energi til livet som musiker, ikke for at give sig i kast med en ny karriere.

- Den første gang jeg prøvede det, tænkte jeg, at det var det mest udfordrende jeg nogensinde havde gjort, og jeg var nødt til at sidde ned flere gange, hvor jeg ikke ville fortsætte. Med det samme timen var slut oplevede jeg en enorm eufori og vidste at jeg var nødt til at komme tilbage næste dag. Efter den time føltes det som noget jeg var nødt til at bruge resten af livet på.

Og udviklingen tog fart. Erik Persson tilbragte mere og mere tid i yogastudiet og i 2009 uddannede han sig til instruktør ved Bikram Yoga College of India og underviste derefter verden rundt, blandt andet i Bikram Yoga Headquarters i Los Angeles, USA.

Konkurrerer i yoga
Erik Persson er svensk mester i yoga og i juni 2014 kom han på tredjepladsen ved VM i yoga. Her ses han i gang med at udføre Dandayamana - Dhanurasana, stående bue, ved VM i London 2014. (Bild: Christian Scaraglino)


I løbet af efteråret 2014 vil du møde ham som gæsteekspert på Malins blog.

Hvis du vil se resultater hurtigt

Måske er du interesseret i...